BATMAN / SASON - YİĞİTLER ORTAOKULU

YİĞİTLER ORTAOKULU

Yiğitler Köyü Sason/Batman
Vizyon
Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde Atatürk´ün gösterdiği hedef doğrultusunda teknolojiyi de kullanarak köy okulu ile merkez okulu arasında herhangi bir fark olmadığını ispatlamak; olumsuzlukları fırsatlar haline getirerek geleceğe güvenle bakan, bedensel ve sosyal yönden gelişimini tamamlamış, kendi kendine yetebilen, sorunlara çözüm üretebilen, ailesine ve topluma yararlı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş ve tüm paydaşlarıyla dostluk ortamında çalışmayı arzulayan çağdaş demokratik örnek bir kurum olmak.
Misyon
Öğrencilerimizin; Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli ve özgüvenli olmalarını, Milli manevi değerlerine bağlı, kendisiyle ve çevresiyle barışık özgüven kazanmalarını, Çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Öğretim Şekli :normal
Kaloriferli
Öğretmen servisi vardır. Yol asfalt olup ortalama 20-25 dk sürmektedir.
Okul Yiğitler ve Geçitli Köyü arasında bulunmaktadır.
ilçe merkezine 10 km, il merkezine 80 km´dir